Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ÇOCUKLARINIZI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDAN VE YALNIZLIKTAN KURTARABİLİRSİNİZ!

Hızla gelişen teknoloji, çalışan, yorgunluk ve iş yoğunluğundan çaresiz bir şekilde teknoloji kullanımı denetleyemeyen ebeveynler. İşte çocuğunuzu bağımlılık ve yalnızlıktan kurtarabileceğiniz, gözetim altında sokakta veya bahçede oynatabileceğiniz farklı çocuk yarışmaları…

* Kucakta Top Taşıma Yarışması

Çocuklar başlangıç noktasına dizilir. Her yarışmacının kucağına aynı büyüklükte bir top konulur. Yarışmacılar komut ile beraber topa dokunmadan eller yerde varış noktasına doğru ilerlemeye başlarlar. Topu düşüren yarışmayı kaybeder. Varış noktasına ilk ulaşan yarışmayı kazanır.

* Grupla Ayakları Bağlı Koşu Yarışı

Çocuklarınızı üçerli gruplara ayrınız. Grubun orasındaki oyuncunun sağ ve sol ayakları diğer yarışmacıların birer ayağına kumaş bağla bağlanır. Başlangıç noktasından komutla birlikte grup olarak koşmaya başlarlar. Varış noktasına ulaşan ilk grup kazanır.

* Ayaklarıyla Pet Şişe Düzeltme Yarışı

Yarışmacılar seyircilere yüzü dönük olarak dizilir. Her yarışmacının önüne su dolu yarım litrelik beş tane pet şişe konulur. Pet şişeler yan yatırılır. Komutla birlikte yarışmacılar ayaklarıyla şişeleri dik hale getirmeye çalışırlar. Bu sırada eller arkada bağlı durmalıdır. Beş tane şişeyi ilk olarak dik duruma getiren yarışmayı kazanır.

 

* Suda Elma Yeme Yarışı

Yarışmacılar seyircilere doğru dizilir. Her yarışmacının önüne eşit büyüklükte içi su dolu bir kap konulur. Kapların içerisine bir elma bırakılır. Komut ile beraber yarışmacılar elleri arkada bağlı olarak kafalarını kabın içerisine sokarak elmayı yemeye çalışırlar. İki dakika içerisinde elmadan en fazla yiyen yarışmayı kazanır. 

 

* Pipetle Pinpon Topu Taşıma Yarışı

Yarışma grupla veya bireysel olarak oynanabilir. Her yarışmacı için varış noktasına bir tane kutu konulur. Yarışmacı başlangıç noktasında kendisi için hazırlanmış pinpon toplarını pipetle yakalayarak varış noktasında bulunan kutusuna taşımaya çalışır. İki dakikada en fazla pinpon topu taşıyan yarışmayı kazanır.

* Balonla Bardak Taşıma Yarışı                

Yarışma grupla veya bireysel olarak düzenlenebilir. Her yarışmacı için varış noktasına bir tane kutu konulur. Yarışmacı başlangıç noktasında bulunan bardakların içerisine bir tane balon şişirir. Elleriyle dokunmadan balon yardımıyla bardağı taşıyarak varış noktasındaki kutusuna bırakır. İki dakika içerisinde en fazla bardak taşıyan yarışmayı kazanır.

* Bisikleti En Yavaş Sürme Yarışı

Yarışmacılar bisikletleriyle birlikte başlangıç çizgisine dizilir. Komut ile birlikte yarışmacılar bisikletlerini sürmeye başlarlar. Geri dönmeden ve ayağını yere basmadan en son varış noktasına ulaşan yarışmayı kazanır.

 Kahkahalarınız bol olsun….

N. Başak AVCIOĞLU