Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altın Nesil Okullarından Sporda Büyük Başarı

Altın Nesil Okullarından Sporda Büyük Başarı !

 “Eğitimde gelenekçi, öğretimde çağdaş.” sloganı ile eğitim-öğretim çalışmalarını düzenleyen Altın Nesil Okulları, öğrencilerinin akademik başarılarının en üst seviyeye çıkarılması için yaptığı etkili eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerdeki başarısıyla da dikkat çekiyor. Altın Nesil Okulları, her kademesinde pandemi sürecinde yürüttüğü başarılı akademik çalışmalar sonrasında yüz yüze eğitime devam edilmesiyle birlikte oryantiring, okçuluk, satranç, masa tenisi, Uzak Doğu sporları gibi farklı alanlarda düzenlenen yerel ve ulusal müsabakalarda elde ettiği başarılarla 2021-2022 eğitim-öğretim yılında da adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

 Yıl boyunca katıldıkları pek çok müsabakayı derece ile tamamlayan Altın Nesil Okulları genç kızlar oryantiring takımı öğrencileri,geçtiğimiz şubat ayında Bursa’da katıldıkları İl finallerinde 1. olarak bölge finallerinde ilimizi temsil etme hakkını elde etti. 30 Mart 2022 tarihinde ise Sakarya’da düzenlenen Okullar Arası Oryantiring Bölge Şampiyonası’nda birbirinden zorlu rakiplerini geride bırakarak bölge şampiyonu oldu. Oryantiring takımı öğrencileri, madalyaları ile okullarına döndüler. Ayrıca takım sporcularından Azra Coşkun, şampiyonada bireysel olarak birinci; Semanur Özdemir ise üçüncü olma başarısı gösterdiler. Hem Altın Nesil Okullarını hem de İnegöl’ü temsil eden öğrenciler önemli bir başarıya imza atmanın gururunu yaşadılar.

Bölge finallerinde takım halinde 1. olan Altın Nesil Fen ve Anadolu Lisesi genç kızlar oryantiring takımı, 17 Nisan 2022 tarihinde Balıkesir’de düzenlenecek olan okullar arası Türkiye şampiyonasına katılarak bölgemizi temsil etme hakkını elde etti. 1-2 Nisan 2022 tarihlerinde Muğla’da gerçekleştirilen 3. Kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonası’nda ise İnegöl Belediyespor bünyesinde yarışan Altın Nesilli öğrenciler Azra Coşkun Türkiye şampiyonu, Aleyna Minden Türkiye şampiyonu, Semanur Özdemir Türkiye 3.lük derecesi elde ederek madalya almaya hak kazanmıştır.